Løypetrase Skiptvet-rittet

Skiptvet-rittet går på varierende underlag som grus, sti og asfalt.

Løype for elite og tur er på 56 km.
For ungdom og trim er løype på 37 km.
Barnerittet benytter løypetrase i forbindelse med lysløype og er på henholdsvis 6 km. (6-9 år) og 8 km. (10-12 år)

Det er en liten endring på rittløypa i år pga ødelagt trase etter skogsarbeid. Etter nesten 16 km kjørte vi tidligere til venstre og inn i et terrengparti. I år må vi kjøre asfaltveien rundt i steden. Men vi har da i steden fått lagt med ei grussløyfe ekstra (kjørt den tidligere også). Der vi tidligere kom ut etter terrengpartiet, ved 20 km merket på kartet, kjører vi til høyre og en runde på ca 2,4 km på grus. Vi ber dere om å være så snille å ikke benytte dette partiet før rittdagen da vi har lovet grunneiere at det ikke skal kjøres der før mandag.

Kart og høydeprofil for Skiptvet-rittet tur

loypeprofil_2013

Kart for Skiptvet-rittet ungdom

Denne er 37 km, litt lengre enn tidligere. Vi har tatt med et terrengparti til på løypa deres.
Etter at terrengpartiet er ferdig og dere har syklet et stykke på grus, kommer dere til et kryss (ut på asfaltvei) hvor turklassene sykler til høyre og dere til venstre. Det er etter 14,5 km.

Da skal dere følge asfaltveien rett frem i 4 km, og så skal dere til høyre og videre på grus til dere igjen etter ca 2,5 km er inne på samme trase som de andre, de kommer inn på veien dere kommer på. Herfra og til mål følger dere samme løype som turklassen.